28. dec, 2014

Innebandy efter julskinka, köttbullar och knäck!

Efter några dagars frosseri, blev jag igår tillfrågad av Jesper, om jag ville vara med och spela innebandy med Våxtorp BoIS. Är man som jag 55 år och 85 kg tung efter att ha vräkt i sig av julens alla läckerheter så insåg jag behovet av att få röra på mig och bestämde mig för att hänga på. Senaste försöket att spela innebandy var i våras när Peter Jonsson, ansvarig för Korpen i Laholm övertalade mig att komma med och lira där. Med erfarenhet av detta var det med lite blandade känslor jag i morse vaknade och kom ihåg att jag lovat Jesper att hänga på. Men som man brukar säga " är du man eller mus" så det var bara att försöka hitta klubban. När jag först inte kunde hitta den blev jag lättad och tänkte en helt legitim orsak att ringa och säga att jag inte hittade min klubba och " tyvärr" inte kunde spela med. Men så helt plötsligt stod den där, längst in i klädkammaren, och gjorde mitt dåliga samvete påtagligt. Lite försenad anlände jag hallen i Skottorp och hade såklart missat lagindelningen, men det behövdes bara en blick från killarna på bänken där jag kom in att jag definitivt skulle tillhöra det "gamla laget"!!!

Hur som helst gick jag över till andra bänken för att förenas med mina lagkompisar i "det gamla laget", "Krögge", "Pålle", "Mackan", Jesper, Håkan, Dennis, Daniel, Micke, Jana och inte att förglömma, "Sportchefen" själv "Mange". Om nu mina lagkamrater i det andra lagets ögon kallades för "gamla" så såg dom mig nog som en urtida fossil, jag låg nog minst 23-25 år över i ålder på det gamla laget och lägg då till kanske 10 till på det yngre, så wow vilken förstärkning man kände sig som. När jag kom tog det gamla laget precis ledningen med 3-2, och lite senare ökade vi på till 4-2, utan jag ens varit på planen än. Så därför kändes det som att jag hamnat i precis rätt lag. Rutin och erfarenhet skulle gå före ungdomlig entusiasm tänkte jag. Men det var vid mitt första byte förfallet skulle börja.......

Till saken hör att innebandyn har ett ganska starkt fäste i Våxtorp och killarna i det yngre laget har väl med något undantag spelat/spelar innebandy i Puma eller något annat lag i södra Halland.. Så vår ledning hämtades snabbt in och förbyttes snart till ett underläge med några måls skillnad, trots eller tack vare mitt inträde på banan låter jag andra avgöra. Efter pausen gjorde vi "gamla" det sista dödsrycket att försöka riva åt oss ledningen i inledningen, för att ha en gameplan att sen kunna parkera bussen framför målet. Men pytt med den gameplanen "de unga" såg ganska oberörda ut och verkade göra mål på precis allt som sköts mot vårt mål. Snabbare raska fötter och skickligare klubbteknik hos de yngre var ganska avgörande och vi i det gamla laget fick se oss besegrade när Pålle till sist blåste av spelet.

Det var en härlig och uppfriskande upplevelse, även om min kropp för tillfället inte håller med när jag halvliggande i soffan skriver detta inlägg. Kul för en lönnfet 55 årig gubbe att få mäta mina krafter med alla dessa ungdomar, för jämfört med mig var ju alla på planen med i det "unga laget". Även i år kommer BoIS ha en blandning av ungt och "gammalt". Skillanden i år är att många av de yngre provade på seniorspel ifjol i div 5 och har fått 1 års erfa och har alla möjligheter att ta nästa steg och utvecklas ytterligare. De "gamla" får fortsatt ta på sig rollen som rutinerade när det blåser som värst och guida de yngre i årets matchande. På tal om nästa steg ska det i år bli spännande att se Oskar Nilsson utveckling, redan ifjol gillade jag hans spelstil,  stark och orädd, målfarlig i boxen, bra huvudspel, men  kanske hade en tendens att försvinna och bli lite "osynlig" i perioder under matcherna. Kan säkert bero på att han varit borta några år från fotbollen under sin satsning på volleybollen och det tar lite tid att hitta taimingen igen. Tror han kommer bli ett vasst anfallsvapen om nu Pålle väljer använda honom där i år. Kan han utveckla sitt targetspel och avsluten i boxen ännu mer och fortsätta med sin tuffa spelstil, kombinerat med en härlig bollbegåvning som han har naturligt om det så rör sig om volleyboll, fotboll eller innebandy.

Ska som sagt bli spännade att följa årets Bois upplaga, när man nu den 10:e januari drar igång allvaret med inledande styrke och uppbyggnadsträning för att någon/några veckor senare börja träna på konstgräset i Glänninge.

Gott Nytt År önskar "den gamle"!