28. jan, 2015

Så var det dags för årets första utomhusträning.

Vid 18:30 ikväll drog tränarstaben igång årets första träning på Glänninge, först väntade en löptur på 3 varv runt Glänningesjön, innan ett 25-tal "kalvar" släpptes ut på det konstgjorda gröngräset på Glänninge IP. På årets första utepass syntes både gamla och för mig en hel del nya ansikten. Ska bli intressant att lära känna de nya  och alltid lika kul att se de gamla bekanta ansiktena igen.  

Första passet innehöll en hel del 2-målsspel. tror Danne ville att man skulle få komma igång och känna på bollen så här första gången. Finns tid framöver att köra lite tuffare konditionspass, men det var därmed inte något lätt pass utan det syntes att alla ville komma igång och tempot drogs efter hand upp och snacket kom igång. Man hade delat upp i tre lag där det 3.e fick köra lite snabbhetsträning och bollövningar medan de andra 2 spelade växelvis. Det var härligt att stå bredvid och höra hur mv Kalle redan första träningen var på och peppade och drev på sina medspelare, -" Ta chansen när ni får avslut, sätt den på mål". Bredvid BoIS höll LFK till och kanske sneglade en del på sina kommande motståndare i Allianscupen, för där kommer LFK bli motståndare längre fram. 

På tal om snacka på planen, så är det något som jag tycker fler av framför allt de yngre, nya killarna från början ska lära sig i år. Jag vet att det inte är bekvämt kanske för alla men att snacka korta fraser som, -" passa mig, se upp, akta ryggen" är något som är oerhört viktigt på planen. Ifjol tyckte jag det många gånger var för tyst om vissa spelare, de måste våga ta för sig och snacka mer i år. Nu menar jag då inte snack med domare och gnäll på medspelaren för en missad passning utan just korta hjälpande direktiv. Kanske något som ska tränas speciellt under något pass och ständigt påminnas och uppmuntras under alla träningar? Kan låta löjligt men är övertygad att man har mycket på att vinna på om alla hjälper till att snacka och dirigera varandra, oavsett var i laget man spelar. Så till er yngre uppmanar jag, ta för er, snacka och våga också ryta till någon gång på de mer rutinerade, det ska de tåla.

Hade det inte varit för att vinterkängorna glömts i farstun hemma och kölden började kännas i tårna och att ett årsmöte på idrottsplatsen kallade hade jag stannat lite till. Som sagt nu är det igång........