8. feb, 2015

Förlust i matchpremiären, 1-2 mot Hasslöv.

Det blev förlust i årets matchpremiär i allianscupen med 1-2 mot grannlaget Hasslöv. Matchen spelades i 3x 30 minuter, på Glännigne konstgräsplan och det var BoIS som inledde piggast i den 1:halvleken. Dock var det HIS som hade den 1:a heta målchansen efter 2-3 min efter att BoIS försvaret gått bort sig, men Daniel i målet gjorde en bra räddning på friläget som uppstod. Men det var som sagt BoIS som hade att visst spelövertag första 15-20 minuterna. Man kom runt bra på kanterna. David Axelsson var hela tiden spelbar på sin högerkant och skapade varje gång inlägg med chans på mål. Det var också David som skulle få göra BoIS ledningsmål efter en frispark 10-5 meter in på HIS planhalva. Bollen nickskarvades ut till David som gjorde sin gubbe och placerade kallt bollen i mv långa hörn. Snyggt ach kyligt avslut av David. Efter ca 15 min växelspelade Olof och David fint på kanten och med en elegant överstegsfint kom David förbi sin back och slog ett fint inlägg, men där avslutet tyvärr inte gick på mål. Efter 18 minuter slog man en fin krossboll ut mot David som nickar ner fint till Simon men tyvärr fick Simon för mycket fot under och bollen gick över. Lukas hotade också med sin snabbhet flera gånger och fick efter 20 min chansen på ett genomstick.  När BoIS försvarslinje i 1.a halvlek vågade hålla i bollen och spela sig förbi HIS mittfält på kanterna skapde man varje gång ett hot mot HIS mål. Jesper Örn var ofta spelbar centralt och den som kunde fördela bollarna när han höll i bollen. Jag tycker dock att när man ska ta uppspel från mv på sina ytterbackar ska dessa mycket snabbare ta en position längre ut på kanten, 1-1,5 m från sidlinjen, rättvänd med kroppen i anfallsriktningen och när man fårt bollen måste man ta en snabb första rush på 5-10 m för att  komma bort från anfallaren som går fram och ska sätta press Nu valde man flera gånger att sätta bollen i spel på ytterback, i kanten av eget straffområde, felvänd och då det gick alldeles för långsamt var det vid dessa tillfällen HIS började komma in i matchen och skapade några farliga lägen. Jag skrev också i bloggen för ett tag sedan att jag förväntade mig ett bättre snack från flera av de "yngre" spelarna, hur var det med det idag? Njae, fortfarande alldesles för tyst på flera håll.

I den andra halveleken kom HIS ut starkare och BoIS kunde inte på samma sätt komma runt på kanterna och skapa lägen. De få gånger man lyckades var det dock oftast bra kvalite på inläggen, men lite för lite folk i boxen och man kunde inte i 2.a halvelek få fast bollen lika mycket och länge på HIS planhalva.  HIS lyckades därmed skapa ett visst övertag  tack vare att BoIS passningskvalite också blev sämre, vid några tillfällen drällde man med bollen och HIS kunde då skapa farliga omställningar och kontringar. HIS lyckades bättre med bollar bakom BoIS backlinje och därmed trycka ner backlinjen djupare och på så sätt skapa ett bättre tryck mot BoIS mål. Och fullt rättvist kvitterade HIS till 1-1 på en hörna i halvlekens sista minut. Kanske något passivt BoIS försvar som borde tagit bort1.a läget.

I 3.e halvleken fortsatte HIS hålla i taktpinnen, BoIS fick jaga utan boll och blev nu själv upprullade flera gånger på sina flanker. Efter 8 minuter hade HIS ett anfall där man rullade upp BoIS försvaret och slog ett fint inlägg men Daniel åter gjorde en mycket bra räddning på en nick från nära håll. I den 3.e halvlekens 10min drog Simon på sig en varning efter en fasthållning/spelförstörande moment. Simon slet förtjänstfullt och har en härlig attityd och inställning. Han har en rivig och tuff spelstil som  är en tillgång för att vinna tillbaka bollar, men han måste lära sig värdera situationer när han ska avvakta och falla hem eller har chans att gi in och vinna bollen direkt. Nu satsar han lite väl många gånger på att vinna bollen direkt, "tjurrusar" och blir då ibland lätt överspelad. Lär han sig att lugna ner sig lite, värdera och läsa situationerna bättre så kommer han i år kunna vara med och fightas rejält om en plats på mitten. I den 20 min i 3.e halvlek rullar HIS upp BoIS vänsterkant och man avslutar snyggt till 1-2. Enligt mitt tycke lite passivt tillbakajobb av Yb i BoIS, det går inte att lunka/jogga tillbaka efter man blivit överspelad. I min bok står det, "full fart tillbaka  för att snabbt kunna gå in och täcka bakom egen mittback som då kan komma ut och pressa mot anfallaren i HIS". Nu vågade Mb i BoIS inte fullt stöta ut mot HIS killen utan det blev lite halvdant och HIS spelaren fick för god tid på sig att trä in bollen framför mål och ett avslut i mål som följd.

Sammanfattningsvis tycker jag BoIS gör en godkänd första halvlek, rullar runt fint på kanterna och kommer till flera bra inlägg och avslut med ett snyggt kyligt mål av David som grädde på moset. I 2.a lyckas man inte rulla runt på kanterna som i 1.a och tappar initiativet efter hand till HIS som också kvitterar rättvist. I 3.e tryter orken lite, samtidigt som HIS gör det bra och svårare för BoIS. Stjärna i kanten för Daniel i målet, utan hans fina räddningar på ett par lägen hade HIS seger skrivits med större siffror, + till Jesper Örn för han vågar hålla i bollen och även utmana själv ibland och + för Davids första halvlek där han hela tiden var spelbar, vågade utmana och fick till bra farliga inlägg. Ett + också till Simon för hans attityd och inställning och vilja att figthas hela matchen. Bör dock som sagt lära sig värdera situationerna bättre när han ska falla av och när han ska gå fullt ut för att vinna tillbaka bollen.

Nu var det första matchen och allt kan och ska inte sitta redan, det fanns fina intentioner i spelet emellanåt som man ska bygga vidare på.  Det finns vissa detaljer som jag tycker man ska fundera över, framför allt var utgångspositionen för YB ska vara när man tar uppspel nere i backlinjen? Samt Yb agerande efter han fått bollen. Gick idag lite för långsamt vissa gånger, var många gånger felvända när man tog emot bollen och i närheten av egen straffområdeslinje. Jag tycker man riskerar att för lätt hamna under press av HIS anfallare i närheten av eget mål. Längre upp i banan, ute vid sidlinjen blir man inte lika snabbt straffad om man skulle tappa bollen i första uppspelsfasen när motståndaren börjar sätta press.