15. feb, 2015

Hämtade upp underläge 2-2 i årets 2.a match!

BoIS tog sig an Genevad /Veinge i årets 2.a träningsmatch på Glänninge konstgräsplan. I kylig och bitande vind fick vi  se G/V starta matchen starkast i den 1:a perioden. BoIS hade svårt inledningsvis att hitta rätt i sitt försvarpsel, gång på gång fick man se löpvillga G/V spelare skapa vassa chanser. Oftast slog man bollar som skar ner bakom BoIS backlinje som fick vända och jaga mot eget mål 1-0 kom också välförtjänt efter ca 10 min spel, spelade in bollen från kanten och avslutade med ett skott från straffområdesgränsen i Daniels vänstra hörn.G/V lyckades sätt press på backlinjen i uppspelen, där jag tyckte anfallarna blev lite stillastående längst upp, ingen kom och mötte och gav ett uppspelsalternativ, samtidgt som någon gav sig på djupet för att dra isär G/V backlinje. Samtidigt hamnade mittfältet i mitt tycke lite långt ner där G/V lät kunde spela förbi BoIS anfallaer i förstabollen upp i bannan.  G/V hade någon chans som räddades på mållinjen, innan man kunde göra 2-0 på straff innan perioden var slut.  

I andra perioden genomförde BoIS ett par byten. Om det var just detta som gjorde att BoIS kom ut som ett annat lag i 2.a perioden, låter jag vara osagt, kanske en kombination med andra instruktioner av cocherna i halvtid. Nu försvarade BoIs som ett lag, flyttade över lagdelarna samlat, krympte ytorna genom att vara mer kompakta och visade stort tålamod. G/V fick inte de stora ytorna att löpa på som man fått i 1.a Man låt G/V rulla bollen i sin backlinje och väntade ut deras misstag, oftast ett svårt förstapass rakt upp i banan när deras tålamod tröt. Vid flera tillfällen slog G/V en rak boll upp på sina mf, och då var BoIS där och högg direkt, stal bollen och kunde ställa om med farliga anfall. Man fick också med "Myggan" ett uppspelsalternativ på en spelare som kunde komma och möta, hålla i bollen så BoIS fick upp laget, samtidigt som Lucas Persson, ny från LFK, med sin snabbhet hela tiden var farlig och ställde frågor till G/V backlinje. Johan Bengtsson och nye Anton Norrblom tog över mer och mer av innermittfältet och BoIS kunde reducera till 2-1 när man stal bollen från G/V på mitten, ställde om snabbt, spelade ut på kanten och på inlägget kunde "Myggan" stöta bollen i mål. Välförtjänt efter en mycket taktiskt väl genomförd period, framför allt ett bra kolektiv försvarsspel.

BoIS fortsatte med samma kompakta försvarsspel i 3.e, visserligen kom G/V till fler avslut i 3.e men då kunde Daniel stå ivägen. BoIS kvitterade till 2-2 genom Lucas Persson, framspelad av "Myggan" som höll i bollen och utmanade G/V försvaret innan han kunde frispela Lucas som rullade in kvitteringen. Myggan hade sedan ett fint läge där han kom igenom och rundade mv men hade lite otur och fick bollen i stolpen. Anton hade så när också kunnat avgöra i matchens sista minut, stal bollen av G/V försvararen nere vid kortlinjen, ställde hela försvaret men lyckades inte få till avslutet. Kanske han skulle haft en straff, för där jag stod tyckte jag han blev lite hakad precis i skottögonblicket. Hur som helts var 2-2 ett ganska rättvist resultat över hela matchen.

Vad tyckte jag var bra i matchen:

  1. Det kollektiva försvarspelet i 2.a & 3.e perioden, kompakt, med tålamod och snabba omställningar, smart spelat mot löpvilliga G/V. Bra coachat av "Pålle" och Dennis.
  2. "Myggans" inhopp där BoIS fick in en spelare som uppspelsalternativ, kunde hålla i bollen så laget fick tid att komma upp i banan, eller snabbt ställa om. 
  3. Intressant se "comebackande" Johan Bengtsson och Anton Norrblom växa in i matchen och ta över på mitten i 2.a och 3.e perioden. Blir intressant se när de får några fler matchen tillsammans och samarbetet fungerar ännu bättre.
  4. Lucas snabba djupledsspel lovar gott ju fler matcher han får med laget, med rätt bollar typ genomstick på marken, bakom backlinjen blir han svår för de flesta försvar att få grepp om. 

Vad vill jag se förbättras:

  1. Åter igen, med risk för att verka tjatig, SNACKET på plan. Nu hördes Jesper Mårtensson och Johan dirigera laget bakifrån och det är bra, men det är fler som likt Jesper måste prata under matchen. Tror säkert där är flera som kanske gör så men det måste höras bättre på plan.
  2. Kanske skärpan i avsluten när de dyker upp, vet det är tidit på säsongen, men det är viktigt att redan från början sätta chanserna.