21. feb, 2015

BoIS lyckades inte "skaka" LFK, trots bra inledning på matchen!

"Pålle" hade inför matchen aviserat en överraskning i formationen av laget och ville prova en spelare på en för honom "ny" plats. "Sensationen" var att sätta Jim på en högerbacksplats. Ett intressant drag, inte bara för denna matchen, utan kanske mer i seriespelet, ikväll fick Jim och övriga laget jobba hårt i defensiven och Jims kvalitéer som en offensiv back fick inte så mycket utrymme mot ett bra LFK.

Det var ett taggat BoIS som startade matchen, märktes på snacket direkt efter avspark och man startade precis som man avslutade mot G/V med ett kompakt lag, flyttade laget bra. Man fick dock erfara att slarvade man med bolltapp, var LFK där direkt, man fick inte den tid man annars är van vid från att möta div 5 motstånd. Men de första 10-15 minuterna höll man ihop laget på ett bra sätt och spelade det försvarsspel som jag tror man tänkt sig vilja göra. LFK var dock väldigt vassa när man stack in bollen mellan BoIS ytterbackar och mittbackar, men backlinjen höll undan i inledningen. Men efter 17 min fick man kapitulera då gjorde LFK 1-0, efter ett bolltapp av BoIS överbelastade man BoIS på kanten, kom runt och avslutade i mitten i höjd med straffområdet. Efter hand tog nu LFK över mer och straffade BoIS var gång man tappade bollen med farliga omställningar och instick i backlinjen. 2-0 kom i 24 minuten, där Jesper först inte får bort bollen och sedan hamnar i en löpduell mot mål där det är svårt att tackla med risk för en målchansutvisning. LFK fortsatte med stort bollinnehav och pressade tillbaka BoIS, som trots det lyckades trots hålla ihop laget bra. I 42 minuten får Bois en frispark en bit in på LFK´s plan halva och efter en nickskarv och lite "flipperspel" skarvade David Axelsson in reduceringen till 2-1, och hoppet levde vidare. Jag hade dock inte hunnit notera målskytten för BoIS, då LFK direkt efter avspark får en straff. Jag uppfattar inte situationen, och trots BoIS spelarnas protester pekade domaren på punkten och 3-1 var ett faktum. Lite synd att man inte lyckades hålla 2-1 lite längre, för i slutet hade sedan Karlén en chans att komma igenom men fick tyvärr bollen lite för långt ifrån sig. En första halvlek som jag tycker BoIS klarade av ganska bra efter den "gameplan" jag tror man tänkt sig. Var tillbakapressade med lite eget bollinnehav och få egna målchanser men man hade försvarat ganska väl trots att LFK straffat dem direkt på egna misstag på alla 3 målen.

2.a halvlek hade bara blivit fyra minuter gammal när LFK ökade på till 4-1, efter att ha missat ställa offside och efter 15 minuter kom också 5-1. Nu fick BoIS allt svårare att hålla ihop laget kompakt, och vad som var ganska signifikativt var att när snacket i laget försvann tappade man lite av organisationen och sina positioner. Det är givetvis svårt att hålla fokus och snacka när man får jaga boll så mycket och tröttheten börjar komma. Men jag tjatar med en dåres envishet hur viktigt det är att hålla uppe snacket, skillnaden i andra halvlek mot inledningen av första beträffande snacket var påtaglig. LFK ökade sedan på till 6-1 efter en hörna där BoIS inte fick bort bollen och 7-1 kom 3 minuter senare efter ett bolltapp där LFK direkt straffar med mål. Kanske det var LFK som slog av lite på takten, men nu hade BoIS en period på 10 minuter då man höll uppe spelet och lyckades etablera ett spel på LFK´s planhalva, Jakob hade några dueller han kom ur med bollen och kunde ställa lite frågor till LFK försvaret. Den vassaste chansen kom kanske efter 30 minuter då Jim fick ett bra avslut mot mål. Jim hade i 2.a halvlek flyttats upp på sin "gamla" position. Men något mer BoIS mål blev det inte utan LFK kunde i 40 minuten göra 8-1, på nytt efter en snabb omställning på ett bolltapp av BoIS.

Jag tycker att BoIS, trots resultatmässigt stora siffror, kan vara nöjda med prestationen. Säkert hade man önskat man kunnat hota LFK mer, men man ska ha i åtanke det skiljer 3 divisioner. Det är i jämförelse som om LFK mött ett Superettan lag. Vad tog man då för lärdom av detta? Ja främst kanske att man inte fick den tid på sig med bollen man är van vid, där LFK på flera av målen straffade efter BoIS bolltapp. LFK spelade hela tiden med få tillslag i sitt passningsspel, löpte mycket för varandra och hade hela tiden ett passningsalternativ. Också något att ta lärdom av. Efter en bra inledning, med kompakt lag, överflyttningar och bra snack, tröt tålamodet och man blev spretigare i sitt försvarsspel ju längre matchen led. Av detta ska man lära att det är viktigt att försöka hålla fokus hela matchen, fortsätta hålla igång snacket och hålla fast vid grunden i sin game plan när seriespelet börjar. Men det är klart det ska vara skillnad på 3 divisioner och resultatet är inte så mycket att fästa sig vid. Det var ingen genomklappning på något sätt, LFK var helt enkelt för bra, just ikväll.

Hur var det då med testet av Jim som ytterback, ja nu fick kanske Pålle inte riktigt ut det han tänkt sig då man blev tillbakapressade och tillfällena för Jim att komma framåt i banan var få. Jag tycker dock det är värt ytterligare något försök. Jim klarade sina defensiva uppgifter med beröm godkänt, behöver känna sig lite bekvämare i rollen såklart om det ska bli en permanent plats för honom i år. Ska bli spännande att följa utvecklingen av detta, för som sagt ge det några matcher till.

GLÖM INTE TA EN TITT I FOTOALBUMET!