3. mar, 2015

Vinst i första gruppspelsmatchen i Intersport cup/DM!

Hade tyvärr inte möjlighet att på plats följa första DM matchen, så läs "Pålles" kommentarer från matchen och svar på mina frågor.

3-2, OCH 2 MAN UTVISADE, VERKAR HA VARIT EN JÄMN OCH TUFF MATCH, HUR VAR MATCHBILDEN?

"-  Det var en klarare vinst än vad siffrorna visar. 1-0 gjorde Olof på ett vackert skott utifrån, 2-0 Lucas efter att slått in sin egna retur. 2-0 stod sig till halvtid efter en mycket bra första halvlek. Försvarsspelet fungerade så gott som klanderfritt och när vi kom upp i banan kändes vi farliga och beslutsamma. Faktum var att det va svårt att säga något annat i halvtid än att fortsätta. 3-0 slog Anton in i början av andra fint framspelad av nyinsatta Oskar N. Så även andra halvlek var bra fram till att Jim blev målchansutvisad med en hands på mållinjen. Straffen satte Dalen och fick lite energi med spel 11 mot 10. Men tycker att vi är stabila i det stora hela även efter det. Men vid ett tillfälle faller vi inte tillräckligt snabbt efter ett anfall och Dalen kontrar, vilket i sin tur leder till att Cronqvist tvingas dra ner deras anfallare som sista man och därmed även han målchansutvisad. Nu blir sista tio jobbiga med två man kort. Dalen lyfter in en hel del bollar i straffområdet som vi i alla fall utom ett reder ut. Som väl är har domaren bara 1,5 minut kvar av matchen när dalen gör sitt 2-3 mål så vi lyckas att freda oss tiden ut och tar en skön seger."

IFJOL, 2 FÖRLUSTER MOT "DALEN", ETT STYRKEBESKED ATT SLÅ DEM NU I DM?

"- Stämmer bra. Vi hade riktigt svårt för dem ifjol. Gjorde inget mål på dem i något av mötena så det var skönt att bryta det och ta med oss till årets möten i serien."

ANTON NORRBLOM MÅLSKYTT, BÖRJAR FINNA SIG TILLRÄTTA PÅ MITTEN MED JOHAN B?

"-Ja Anton har verkligen visat att han kommer att bli en viktig spelare för oss. Han och Johan har fungerat bra ihop. Men det gjorde även Isse och Johan i Söndags. Sedan har vi Simon som alltid gör ett stort jobb när han får chansen. Abbe när han blir frisk kommer också att konkurrera om dem platserna. Detta plus att vi har en del andra som kan spela där gör att jag tycker vi står oss bra på innermittfältet trots att vi tappat tre innermittfältare inför året".

VAD ELLER VILKA INSATSER VILL DU ANNARS LYFTA FRAM FRÅN MATCHERNA I HELGEN OCH DM?

"- Svårt att lyfta fram enstaka spelare utan att listan skulle bli lång efter dessa matcher.
Att vi slår två seriekonkurrenter på det sättet vi gör det och med så många spelare säger ju att vi har en bred och bra trupp. Så stort beröm till hela gruppen. Men nu tar vi nya tag med träningen så kommer det att komma ett välförberett Vbois i April när serierna drar igång."


Var onekligen en intressant helg med både resultat och på det sätt som matcherna genomfördes, som jag tidgare sagt så verkar det som bredden i truppen är bra, både kvantitativt och kvalitativt. Dessutom aldrig fel att knäppa 2 seriekonkurrenter på näsan på försäsongen.