15. mar, 2015

OAVGJORT,1-1 I DM-DERBY!

Inför dagens match mot Ränneslöv GIF hade Bois2 avstängningar på Oscar Cronqvist och Jim Leandersson, dessutom var Erik Lindberg och Johan Bengtsson inte tillgängliga för spel. Trots 4 tilltänkta startspelare borta men med tanke på tidgare matcher i år talade mycket för att BoIS breda trupp och tuffa konkurrens skulle ha ett slagkraftigt lag ändå för att tvinga Giffen på fall. Det var ett gyllen tillfälle för andra spelare i den breda och jämna truppen BoIS har att träda fram och visa att man vill vara med och slåss om platserna. Skulle man ta chansen och öka på konkurrensen ytterligare?  

BoIS inledde matchen med mycket felpass och dåliga bollmottagningar som hjälpte Ränneslöv att skapa ett visst tryck och målchanser mot BoIS mål. Giffen dominerade inte på något sätt inledningen med något eget skönspel, men  tog väl tillvara när BoIS bjöd på dåligt passningspel och bollmottagningar som BoIS bjöd på. Det dröjde inte längre än till 4.e minuten innan "Giffen" kunde ta ledningen, man spelade sig fint fram på BoIS vänsterkant och slog ett bra inlägg mellan BoIS backlinje och mål där Jesper tvingade nicka undan bollen i trängt läge, men lyckades int få undan den utan styrde den i eget mål. Som Jesper sa efter matchen, "-Med facit i hand skulle jag kanske istället släppt bollen förbi mig". Går alltid att vara efterklok, men Giffen hade fler spelare i bra läge i boxen så utgången hade kanske blivit densamma ialla fall.

Bois hade fortsatt svårt att få igång sitt passningspel och skapa ett tryck mot Ränneslöv och när man tappade bollen i sista 3.e delen, slog Giffen oftast en lång bolle över mittfältet där BoIS backlinje fick vända och löpa i duell mot starka Gif forwards. Daniel lyckades med tur och skicklighet hålla målet fredat och vid något tillfälle hade han hjälp av stolpar och ribba. BoIS lyfte dock upp spelet i mitten av halvleken något och kunde skapa lite anfall.  Jag tycker dock man i vissa lägen när man hade chansen slå in bollen i boxen från bra lägen utifrån kanten, valde ett sämre alternativ genom att spela bollen snett bakåt till mittfältet. Man fick därför inte tryck mot mål i straffområdet och framför mål utan Giffens backlinje kunde står rättvända tätt i ryggen på BoIS anfallare i höjd med straffområdet och tvingades inte vända och löpa mot eget mål om bollen slås in mellan backlinjen och målet. Tycker kanske att BoIS blev för raka och stillastående i sin anfallslinje, ingen som tog löpningar på djupet för att få isär Giffens backlinje och löpa mot ytan framför mål där jag anser inläggen ska komma.

BoIS kunde dock efter ca 25 min spel, kvittera. Jesper fick lite revansch när han starkt vann en nickduell på egen planhalva, tog ner bollen och kunde med en fin pass i djupled spela fri "Örnen", som kunde runda en utrusande målvakt och lägga in bollen till 1-1. Giffen protesterade och ville ha det till offside, men domaren blåste inte och från min position kunde jag inte avgöra vilket. 1-1 i det läget var kanske inte välförtjänt och rättvist men ett mål som höll kvar BoIS i matchen. Strax efter hade Jesper en bra nick på mål efter en hörna som målvakten räddade. I övrigt blandade och gav båda legen friskt i spelkvalite resten av första halvleken och kunde gå till en pausvila med 1-1.

I pausen lyssnade jag på "Pålles" summering av första halvlek, som inte var annorlunda än min egen, dåligt passningspel och bollmottagningar, lite loj inställning, alldeles för dåligt snack. Direktivet inför andra blev att förbättra passningar och mottagningar, hålla laget mer kompakt som man så framgångsrikt gjort mot bl.a "Dalen" och Genevad/Veinge, bättre intensitet och få igång snacket på fler spelare. Man gjorde också 4 byten i halvtid, så man fick in lite ny fräsch energi. Och BoIs började också 2.a halvlek mycket bättre, man fick igång ett bättre djupledsspel med Lucas snabbhet som ständigt hotade och ställde frågor till Giffens backlinje. Man skapade 3-4 chanser som med lite tur kunde resulterat. Med ett kompaktare lag fick Giffen också problem skapa press mot BoIS. Efter ca 20 min i 2.a halvlek fick Lucas utgå efter att ha trampat snett efter att ha kastat ett inkast. Därmed tappade BoIS lite av sin giftighet man haft och efter hand i 2.a halvlek försämrades spelkvaliten från båda håll och matchen slutade 1-1. Ett resultat som kanske BoIs ska vara glada för, utan att för den skulle Giffen presterade något bländande eget spel.

På hela taget ingen toppinsats av BoIS, t.om. kanske årets sämsta insats., även om förlusten 1-8 mot LFK var stor så var insatsen/prestationen OK med tanke på det skiljer 3 divisioner. Idag var prestationen "så där" mot ett lag från en lägre division och jag hade förväntat mig mer av  många spelare. Man tog inte chansen att visa  man ska vara en startspelare när 4 st "tilltänkta" startspelare var borta. Tyvärr lite för lojt på för många fötter idag för att det ska bli godkänt. Det BoIS får ta med sig är resultatet, och ta sikte på nästa match i DM mot Andersbergs IK på fredag. I skrivandes stund, har jag inget resultat, från den andra matchen i gruppen,  "Dalen"- Andersberg, men om AIK vunnit, är det bara vinst som gäller mot AIK på fredag om det ska bli fortsatt spel I DM/Intersport Cup i år.