10. apr, 2015

FRÅGOR TILL "PÅLLE" INFÖR GENREPET MOT KHFF.

Seriepremiären närmar sig och genrepet sker imorgon Lördag 14:00 mot KHFF, matchen spelas i Kornhult. Jag ställde lite frågor till "Pålle" om försäsongen och vad han vill se i sista matchen innan premiären. 

* Summering av försäsongen så här långt,hur tycker du ert träningsupplägg fungerat, har spelarna svarat upp som förväntat, har det varit något som ni saknat?

Träningsupplägget har fungerat väl tycker jag, bra uppslutning och bra inställning hos killarna. Huruvida vi saknat något så är det väl absolut så att våra träningsmöjligheter kunde varit bättre. Då tänker jag främst på att vi bara har haft möjlighet till halvplans träningar i Glänninge med 25 man i snitt. Men vi har ändå valt att hålla oss där istället för att boka någon grusplan som är alternativet. Sedan gick vi på B planen i Våxtorp så tidigt som möjligt för att få kika lite mer på spelet 11 mot 11. Men som sagt i stort tycker jag det har fungerat bra och spelarna har svarat upp väl i det lite tuffare upplägget i år jämfört med de två senaste åren.

* Har ni fått ut vad ni velat ur träningsmatcherna?

Både ja och nej. Skador, resor, arbete och annat har gjort att vi fått mönstra olika lag i varje match. Vi fick två matcher med lite för svåra motståndare i LFK i Allianscupen och Andersberg i DM. Dock tycker jag att dem varit lärorika för våra spelare. Dem matcherna har givit en insikt om vad som krävs av oss för att bli bättre. Rent generellt har det jag tittat mest på i träningsmatcherna varit presspelet, försvarsspelet och omställningsspelet. Det har känts som att dessa bitarna har funkat bättre och bättre.

* Har det efter hand utkristalliserat sig en "startelva" för seriepremiären och ett spelsystem som ni känner tillförlitlighet i? I de matcher jag sett har ni spelat som bäst när ni hållit ihop laget, sjunkit ner lite i banan blivit kompakta i försvarsspelet för att sedan snabbt slatt om när ni vinner bollen, är det ett "system" ni jobbar vidare med eller har ni flera olika alternativ att spela på?

Den analysen delar jag fullt ut. Det är ju även den typen av spel vi pratat och jobbat med mest. Alternativa spelsätt tittar vi på och då främst alternativet att kliva högre i vårt presspel. Detta har vi provat lite grann i vår nya uppställning med 2 forwards och 4 mittfältare. Men vi har även alternativet att falla tillbaka på vårt "gamla" spelsätt med ett högt försvarsspel. Visst känns det som att man kommer närmre en startelva men konkurrensen är tuffare än tidigare så kampen om platserna är hård.

* Vilka spelare har så här långt levt upp till era förväntningar och vilka förväntar du dig blommar ut ytterligare/mer potential?

Från tidigare år tycker jag att Daniel Evans, David, Simon och Oskar Nilsson är några av dem som utvecklats mest. Där är fler och med tanke på åldern på många av killarna så är jag övertygad om att vi kommer att få se stora framsteg även under säsongen. Några spelare har väl något snäpp till att höja sig. Samtidigt har jag full förståelse för spelare som kanske varit lite nertränade/tunga i kroppen. Men nu har vi lättat lite på träningen och fokuserar på att få pigga och formtoppade spelare till premiären.


* Calle, mv, har varit skadad under försäsongen, och står inte vad jag förstår i genrepet hellre, hur är läget på mv-sidan inför premiären?

Ja Kalle har en envis inflammation i sin axel och är borta från spel även i premiären. När han är redo igen vågar jag inte gissa men så snart som möjligt hoppas vi förstås. Så dem som är aktuella för spel i premiären är Daniel och Jonas. Daniel har stått flest matcher på försäsongen och gjort det väldigt bra. Jonas hade en jobbig match mot LFK men spikade igen helt mot Skottorp och var stabil mot Trönninge. I genrepet imorgon får Jonas chansen sen får vi ta ett beslut vem som vaktar kassen mot Genevad/Veinge i B lagspremiären respektive Harplinge i A laget.

* Vad vill du se nu i genrepet mot KHFF, som ni ska ha med er till seriepremiären mot Harplinge?

Att vi fortsätter att vara trygga och stabila i vårt försvarsspel. Framåt vill jag se att vi tar vara på våra anfall och skapar lägen till målchanser genom enkla och kloka kombinationer. Men framför allt vill jag se vilja och entusiasm!