17. apr, 2015

PREMIÄREN NÄRMAR SIG!

Jag åkte till idrottsplatsen ikväll för att pejla stämningen på sista träningen innan premiärmatchen på lördag. Läs vad jag snappade upp på sista träningen.

  • Träffade Calle Samuelsson, målvakt som varit skadad i stort sett hela försäsongen. Han stod omklädd vid sidan om så jag frågade om han var på G igen. -"Jag är fortfarande inte ok, tar nog någon månad till minst, men det kryper i benen och jag blir så jävla rastlös att bara gå hemma, så jag kan inte hålla mig härifrån, åkte hit för att vara med och träna Daniel ikväll".
  • Därmed kan man misstänka att Daniel Evans står i premiären. Detta tror jag eftersom Jonas vaktade målet i B-lagsmatchen som pågick. Daniel precis hemkommen från  UK, där han varit hemma och hälsat på släkten. Tycker Daniel tagit stora steg på försäsongen och gjort bra insatser i de matcher jag sett honom stå. Kul för honom att få vara med i "hetluften" på riktigt om det nu blir han som står i premiären, det är ju trots allt "Pålle" som slutligen tar ut laget.
  • De spelare som inte var med i den pågående B-lagsmatchen tränade inlägg och avslut. Jim leandersson var en av de som flitigt slog både inlägg och hörnor, innebär det att jag får se honom komma i fler inläggslägen från sin backposition i premiären? Jag efterlyste ju få se Jim delta mer framåt i banan och se hans offensiva kvalitéer från sin backplats efter genrepet mot KHFF i lördags.
  • Såg Jesper Mårtensson stå och linda sitt lår. -" Jag fick en liten lårkaka när vi körde kvadraten i inledningen av träningen, ska inte vara någon fara, men klev av och lindar som försiktighetsåtgärd". Jag tror säkert det är av största vikt att Jesper är fit for fight på lördag. Han tillhör ju nu en av de mer rutinerade i laget, och ska med sin pondus styra backlinjen, så han är en viktig kugge i premiären och kan han mot förmodan inte vara med kan det bli svårt för "Pålle" att formera laget.
  • Detta särskilt när både Anton Norrblom och Johan Bengtsson båda inte kan vara med i premiären. Skulle jag formera laget i premiären, skulle jag i så fall sätta Erik Lindberg i en defensiv roll på innermittfältet, framför Jesper och Rasmus som mittbackar, och låta "Örnen" ta en mer offensiv roll på innermittfältet. Får se om "Pålle" tänker som jag?
  • BoIS kanske trognaste supporter, Marita Svensson, besökte träningen. När jag frågade henne vad hon trodde om BoIS chanser i premiären svarade hon: -"Det är en svår match, HIK har vi ju inte mött tidigare, dessutom kommer de från "fyran", men jag tror BoIS vinner".
  • Träffade John Nilsson omklädd intill träningsplanen, en come back på gång frågade jag? -"Jag spelade min senaste tävlingsmatch i fotboll 2008, och det är många nya ansikten och gott om folk. Känner nu när jag inte är lika engagerad i vollybollen att det drar i benen och kul att röra på mig, men måste få lite fler träningar i kroppen, sen får vi se vad det blir av det". John är en stor bolltalang, bra teknik och ganska oöm i kroppen,  så det ska bli spännande att se om han kan komma tillbaka i "gammal"  god form och gör allvar av sina comeback planer. Då kan det t.o.m. bli så att vi får se han spela med brorsan Oscar längre fram på säsongen. 
  • Vi som besökte IP ikväll, fick se de nya matchtröjorna för första gången när B-laget hade match mot Genevad/Veinge. Men skulle det inte vara "romerska siffror" och löstagbara ärmar på detta nya set?
  • Aj aj aj, ingen bra premiär för B-laget, förlust med 0-6 mot Genevad/Veinge, i Klass 2 reserv. Förhoppningsvis ett resultat vi inte får se på lördag mot HIK i premiären. 

Tack för uppmärksamheten!