17. apr, 2015

DETTA BLIR NYCKLARNA I PREMIÄREN!

 

FICK EN INTERVJU MED "PÅLLE" INFÖR PREMIÄREN IMORGON, LÄS "PÅLLES" SVAR NEDAN:

 På tal om premiär, 0-6 för B-laget i premiären, jämt första halvlek vad jag såg, resultatet rann iväg i 2.a, dina intryck då du själv deltog i 2.a halvlek? 

-”Ja helt rätt uppfattat att det föll samman när jag kom in. Vet inte om det va en direkt orsak men inte omöjligt med tanke på vilken form man själv befinner sig i. Hur som helst så var mitt deltagande förhoppningsvis tillfälligt eftersom att vi saknade en hel del spelare som var bortresta på skolresa samt en del skador. Detta gjorde väl även sitt att det blev en tuff match för oss. Annars tycker jag att vi mötte ett bättre lag men siffrorna blev onödigt stora i slutet. Genevad/Veinge hade betydligt mer boll under hela matchen och när vi väl fick tag i den så var vi inte tillräckligt rädda om den vilket gjorde våra anfallsförsök lätt att räkna. Vill dock säga att många av spelarna som spelade igår tyvärr inte fått så många träningsmatcher vilket gör sitt. Vi har ny match redan på Tisdag med B laget så vi tar nya tag och snabb revansch hoppas vi.”

Jämfört med "genreps elvan" i A-laget, saknas Johan och Anton i A-truppen till premiärmatchen, vill du kommentera hur du funderar på att formera laget? Jag skrev ju själv en fundering på Bloggen igår kring Erik som defensiv innermitt, och "Örnen" som offensiv innermitt och Jesper och Rasse som mittbackar eller går dina tankar mer mot "Isse" eller Simon för att kanske bibehålla Erik i backlinjen?

–”På innermittfältet imorgon kommer vi att starta med Simon och "Örnen". Erik rör jag ogärna från backlinjen eftersom att han där har varit väldigt stabil och dessutom har det visat sig att hans mittbackskollega oavsett om det är Jesper M, Daniel L eller Rasmus blir tryggare i sitt spel jämte Erik. Isse har nog inte 90 min A lagsfotboll i benen på mitten ännu därav startar vi honom från sidan. Är dock övertygad om att Isse kommer att vara involverad på planen imorgon då han varit duktig på försäsongen. Men om det blir på mitten eller längre fram får vi se. För att förtydliga mina tankar så vill jag hålla vår backlinje så defensivt stark som möjligt då vi förmodligen möter ett av seriens starkaste lag. Sedan har Simon visat god form och inställning på träning och Jesper Örhn är en spelare man kan stoppa var som helst och han löser uppgiften.”

Har ni någon koll på Harplinge IK, såg att de på försäsongen bl.a. slagit Simlångsdalen i sin första träningsmatch med klara 4-0, och också vunnit ett par andra träningsmatcher med klara siffror, Centern 5-1, Sperlingsholm i med 4-2, och vann 1 av 3 matcher i DM ?

-”Har tyvärr inte lyckats se dem själv. Men hört med lite gamla lagkamrater som mött dem på försäsongen. Så lite koll har jag. Känner även till en del av deras spelare så som deras målfarlige anfallare Admir som jag själv varit anfallskollega med i Snöstorp/Nyhem.”


Baserat på resultaten i träningsmatcherna verkar HIK vara ett lag som gjort mycket mål och en stark offensiv, hur ser er plan ut för att sätta stopp för HIK offensiv?

-”Det kommer att vara att ligga tajt på dem centralt och inte låta dem få tid till att trä in bollar bakom vår backlinje. Hålla laget kompakt och krympa deras spelytor blir också en nyckel.”

I genrepet tyckte jag att er egen offensiv fungerade "sådär", lyckades inte pressa ner KHFF backlinje och skapa heta lägen i boxen utan de kunde stå upp ganska högt och avväpna era anfall tidigt. Vad blir avgörande i er eget spel för att kunna straffa HIK och göra mål på dem?

-”Vi måste komma upp i flera nivåer i vårt passningsspel från genrepet. Detta genom många förbättringar så som en större löpvilja, i genrepet var det vid flera tillfällen där bollhållaren har för få alternativ så där måste vi bli bättre. Noggrannhet i passningar,mottagningar. Det fanns tillfällen då alternativen fanns men då felade vi alldeles för ofta individuellt med just slarviga passningar, mottagningar. När vi sedan har fått ordning på dessa grunder så kommer vi till det lite mer taktiska. Vi fick väldigt svårt att få med tillräckligt med spelare i våra anfall och då blir vi för beroende av individuella prestationer. Därför eftersöker jag fler bollar upp på Oskar som får en viktig uppgift att hålla i och släppa tillbaka så vi får lite extra tid att fylla på med vårt övriga mittfält. Vi har matchen mot Simlångsdalen som kvitto och minnesbild på hur bra det blir när vi får ut vad vi kan. Ses imorgon och tack själv för gott jobb med bloggen!”