29. apr, 2015

STARK 2.A HALVLEK AVGJORDE, FÖRSTA 3 POÄNGAREN BÄRGAD!

En stark andra halvlek där BoIs vände 1-2 till seger, 4-2 avgjorde matchen och första fullpoängaren för säsongen kunde bärgas. Glädjande i matchen var att flera av de yngre killarna klev fram och visade vägen. Vad som också var utmärkande var att BoIS jämfört med förra matchen hade 5 spelare borta på grund av skador eller annat förhinder. Ett halvt lag borta, en situation som kan få vilken tränare som helst att slita sitt hår i förtvivlan. Men ikväll fick BoIs betalt för att man har en bred och jämn trupp, andra klev in och ersatte med bravur.

1-0 och kontroll på matchen.

 På grund av mitt arbete missade jag första kvarten av matchen, så långt hade BoIs haft ett visst övertag utan att dominera. Och i 21 minuten kunde jag göra mina första noteringar i blocket. Jim slår en frispark en bit in på UGoIF planhalva, bollen nickas undan men hamnar hos Jesper Ö som kan avsluta med ett snyggt skott i mål, 1-0. I 28 min rullar BoIs upp UGoIF försvaret där Jesper Ö på nytt kommer till avslut, dock utan att få riktig träff. BoIS spelade bra, där Jim var aktiv från sin kant och oftast startade uppspelen.  Jim slog fina avvägda bollar på kanten som pressade ner motståndarna mot eget mål där man oftast kom till inlägg. Dock tycker jag att spelarna i boxen kunde varit lite mer aktiva och aggresiva med att löpa fullt ut mot främre respektive bakre stolpen. Nu blev det stillastående och motståndarna var först på bollarna och kunde avvärja.

Tappar ledning och initiativet i matchen.

I 31 minuten får UGoIF en frispark en bit in på BoIs  planhalva, där Daniel inte lyckas i sin utboxning och bollen går till en motståndare som på en "halvträff" lyckas få bollen i mål, 1-1. En ganska snöplig kvittering i ett läge där BoIs hade grepp om matchen. Efter 1-1 var det som BoIS spelarna gick ner sig lite och bjöd in UGoIF i matchen. I 35 minuten slår "Nicko" vad man på hockeyspråk bruakr kalla en "indianare". Istället för att lyfta bort bollen ur eget straffområde via kanten väljer han lite obetänksamt att nå en medspelare mitt i "slottet", strax utan för eget straffområde, som dessutom är satt i press och förlorar bollen. UGoIF  rullar upp BoIS försvaret och kan efter att Daniel räddat de 2 första skotten på det tredje trycka dit 2-1. Nicko hade så långt inte sett riktigt bekväm ut på sin vänsterback, vilket han efter matchen också medgav. "- Kändes mycket bättre och bekvämare i 2. a halvlek när jag fick bytt kant". men skulle dock senare genom en mycket strong 2.a halvlek ta revansch.

Total dominans i 2.a halvlek.

Ett underläge med 1-2 i paus, kändes som sagt lite snöpligt där BoIS hade haft bra grepp om händelserna men bjödit in motståndarna i matchen. Man var dock uppmärksamma på att UGoIF bara hade en avbytare med sig och snacket i paus gick ut på att sätta full fart i 2.a halvlek för att försöka trötta ut motståndarna. Och mycket riktigt var det full fart från början. Högt tempo där man var först på bollarna, snabbt igång med inkast, frisparkar för att inte ge motståndarna chans att dra ner på temport och hämta andan. Man löpte mer för varandra och gjorde sig spelbara. Nicko jobbade hårt upp och ner på sin kant, försvarade och vann bollen för att sedan följa med upp och avsluta med inlägg. Daniel Larsen som kom in i 2.a, kom in och tog för sig på ett bra sätt, tuff och rejäl i närkampspelet, bra vänsterfot som hittade rätt adress och även han aktiv framåt. Kanske inte lika högt upp som Nicko, men det hoppas jag kommer i nästa match. David var företagsam, utmanade och tog sig förbi sin spelare, hade varit aktiv även i första halvlek men snäppade upp ytterligare. Dessutom hade han mycket bra hörnor, hårda skruvade flacka bolalr som bara kräver en liten touch för att gå i mål.

Så sakteliga började BoIS få ett klart grepp om matchen igen och i 51.a minuten fick Simon på ett bra skott utanför "bågen" som mv precis lyckas tippa över ribban. I 53 min slår BoIS ett inlägg som det är nära försvararen slår i eget mål när han ska rensa undan.

2-2 a la "Zlatan" 3-2 på nick av Jim.

Efter en hörna i 55 min, samlar Siumon upp bollen utanför straffområdet, tar sig starkt ner mot kortlinjen och slår ett inlägg längs marken där Olof löper före sin bevakare vid första stolpen och kan snyggt klackar bollen i mål a la Zlatan. 2-2. BoIs fortsatte mala på och dominerade nu matchen. I 69 min vinner Olof bollen långt ute på sin kant, avancerar och slår ett inlägg som går förbi mål och där en försvarare väljer att släppa bollen och Jim kan störta fram och sätta till pannan och få bollen i en båge över målvakten, 3-2. Efter matchen försökte medspelarna tråka Jim med att det inte är så ofta man får se Jim göra mål på nick. Jim svarade självsäkert att; "-Jag gör minst 1 mål varje säsong på nick" och började rabbla vilka han gjoirt mål på tidigare säsonger, "-Ni ska se att det lossnar i år så att nu kommer jag göra fler mål med huvudet".   

I matchen 72 min vinner Olof på nytt bollen högt upp i banan, slår ett inlägg längs marken som Micke S kallt kan avsluta med att placera i mål, 4-2. Det kändes förlösande och nu satt jag och förväntade mig att BoIs skulle spela på resultatet och slå vakt om sin ledning, Men icke, man försökte gå för femman också, men lyckades inte utan slutresultatet skrevs till 4-2. Det kunde dock ha blivit lite nerv när UGoIf rann igenom i slutminuterna, men Daniel kom bra ut och räddade. 4-3 där och den sista minuten/na kunde blivit nervösa, men matchen slut och 3 poäng bärgade efter en mycket bra 2.a halvlek.

Det var som sagt dels strongt att med 5 spelare från förra matchen borta vinna matchen och att med 1-2 underläge efetr första halvlek så totalt dominera andra och vända till 4-2 vinst. Tyder på en bred och jämn trupp. Extra kul var att flera "nya" spelare klev fram och visade vägen, David tycker jag gjorde ett utmärkt jobb, spelbar, utmanar och som jag tidigare nämnt mycket bra hörnor. Nicko gjorde en gedigen insats i 2.a halvlek när han kanske blev lite bekvämare på högerkanten, mycket bra jobb nåde defensivt och att orka fylla på framåt, bra jobbat. Daniel Larsen, bra inhopp i 2.a, rejäl och tufft närkampspel, har när han vill en härlig vänsterfot som ikväll satte  passningarna rätt. Simon slet åter förtjänstfullt, lite Håkan Mild spel över Simons insats ikväll. Jim företagsam och delaktig i uppslen i 1.a halvlek, i andra halvlek i bra samarbete med Nicko på sin kant. Jesper Öhrn åter igen nyttig med att kunna hålla i bollen när det behövs, utmana och gå på avslut. Påpassligt och elegant klassmål av Olof.  Daniel E fick som vanligt göra några bra räddningar, särskilt i lägen 1 mot 1 där han är bra på att läsa av och komma ut rätt. Ska lära sig att på samma sätt läsa av när han ska komma ut och boxa undan eller stå kvar på linjen och låta sina försvarare nicka undan bollen. Ja, jag kan ta fram något bra från alla spelare idag, strong insats av alla. 

 Så mina "Tummen upp" fördelar jag så här ikväll:

GillaGillaGillaGilla              David Axelsson, Nicholas Eliasson

GillaGillaGillaxtra Plus       Daniel Larsen, Simon Johansson, Jim Leandersson, Jesper Öhrn

GillaGillaGilla                   Övriga Spelare

 

Tack för ni tog er tid!

Mårten