15. maj, 2015

INSTÄLLNINGEN BORTBLÅST?

Jag ställde några frågor till " Pålle" inför matchen mot Örnia. 

Förlust senast mot HIS, hur har dina tankar efter matchen varit?

Tankarna var många efter matchen. Något som förvånade mig var vår inställning i sista  30-35 minuterna av matchen. Ett signum jag tycker vi haft tidigare är att vi aldrig ger oss utan krigar i matchens alla 90 minuter. Även i dem matcher där spelet inte fungerat fullt ut tycker jag att vi varit bra på detta. Tyvärr verkade den inställningen blåst iväg nån gång i motvinden i första halvlek. Men eftersom att det blåste mot Våxtorp så hoppas jag att killarna plockade upp den inställningen på väg hem från matchen och tar med den igen imorgon mot Örnia. I övrigt tycker jag att vi inte hade tillräckligt bra idéer när vi kom fram i våra anfall. Dem gånger vi har det så var det förtvivlat svårt för oss i avslutningsfasen. Bakåt tycker jag att det såg ok ut. Vi gör tyvärr några individuella misstag som leder till målen. Tycker väl också att det syns att vi saknar några spelare. Om man tittar på laget från Hasslövs matchen så gör ca tio spelare sin första eller andra säsong i Vbois, hälften av dem gör dessutom sitt första år i A lags seriespel över huvudtaget. Antal spelare med rutin från högre seriespel än femman är lätträknade (gissar på 2 alternativt 3). Vår medelålder i backlinjen är 20 år.  Dessa olika fakta är absolut inga jag använder som ursäkter eller tycker är tråkigt. Tvärtom är det inspirerande med ett ungt lag och utvecklingsbart lag. Men i vårt unga nya lag så är rutinerade spelare som varit med under de senaste säsongerna extra viktiga. Jim, Eric och Jesper M är tre av dem. Att vi dessutom har Abbe och Kalle skadade gör att vi kanske saknade lite för många av den typen av spelare mot Hasslöv.

Tyckte ni mot HIS skapade tillräckligt många målchanser men saknar en riktig " striker", vem kliver fram mot Örnia?

Olof tycker jag är en poängspelare som ofta är där när det avgörs. Sen tycker jag att potential finns i alla forwards vi spelar med. Dock har det inte riktigt lossnat för nån av dem ännu men jag är säker på att det snart gör det.

 3 "ordinarie" startspelare borta senast, Erik, Jesper och Jim, pratade med Jesper igår och han var väl inte 100%. Hur ser det ut för övriga i truppen mot Örnia?

Erik och Jesper saknas fortfarande. Jim kommer tillbaka och kommer att ta plats till höger på mitten. Anton kommer även han tillbaka och tar plats på bänken eftersom att han haft svårt att träna de sista veckorna. Simon saknas pga arbete och David är bortrest. Kalle och Abbe är fortfarande skadade. I Kalles fall är spel aktuellt först efter sommaruppehållet. Abbe ska förhoppningsvis börja testa träning nästa vecka.

 Örnia krigade till sig 2-2 mot Alet senast, 2 poäng bakom i tabellen, en viktig match att vinna?

Ja verkligen. Det känns som att serien håller på att sätta sig nu. Ska man vara med i toppen så gäller det att hoppa på tåget innan det har åkt för långt iväg.