24. maj, 2015

BITTER FÖRLUST I DERBYT, 3-1 MOT GENEVAD/VEINGE!

Jag får börja med att be om ursäkt för att inget las in på Bloggen under söndagen, men jag hade på nytt tekniska problem med bloggsidan.


Dominerade 1.a halvlek.

BoIs kom stärkta från en 3-1 vinst mot Örnia och var förvarnade om Genevad /Veinges starka formkurva. När jag bänkade mig på Vieinge IP trodde jag att jag skulle få se ett försiktigt BoIS inledningsvis, och ett G/V som skulle ta tag i taktpinnen och sätta prägel på matchen. Det blev precis tvärtom, BoIS inledde bäst, låg rätt i positioner och störde G/V med att ligga tätt och vinna närkamper och andrabollar. När man erövrade bollen satte man gärna upp den på Olof Karlén som hade en frisk lekstuga med sin back på kanten. Kom igenom flera gånger, där enda chansen för G/V spelarna var att ta Olof med ojusta medel. 

I 4.e minuten fick BoIS en frispar på mittplan, Isse menade nog att slå ett inlägg, men det blev ett farligt skott i stolpen, returen försökte "Rasse" trä in först och bollen sen gick till Jesper Öhrn som inte fick skottet på mål.

I 10 min håller JÖ bollen fint på mitten, väntar in OK som löper sig fri på kanten och slår ett hårt inlägg på marken som styrs i mål av en G/V spelare, välförtjänt 1-0 till BoIS.

BoIS fortsatte skapa chanser, det mesta skedde på Karléns kant, i 18 min vinner OK en boll vid mitt linjen, avancerar och spelar Isse i straffområdet som får lite för mycket fot under bollen och den går strax över.

Straff till BoIS?

Genevad började få mer initiativ, och var inte alls ofarliga i sina snabba omställningar. Ibland blev BoIS försvaret lite för mycket bolltittare och  glömde bort G/V som kom löpande bakifrån. Annars tyckte jag BoIS försvaret spelade bra där Daniel Larsson tycker jag gjorde en stabil insats, både i försvaretsplet men även nu vågar ta del i uppspelfasen mer och mer. BoIS fortsatte dock att vara det lag som skapade mest, men hade åter igen svårt att sätta pricken över i . I 29 minuten fick OK på nytt ett läge där han löper igenom, målvakten kommer ut och i kamp med OK får han undan bollen men samtidigt fullföljer han och fäller OK. Från min position tyckerr jag det är en straff till BoIS, målvakten kan inte ipå sin väg att slå undan bollen sparka undan benen på OK, men domaren valde att fria.

Jag måste säga att jag tycker domaren underprestade i denna match, tyckte han sakande pondus, var loj och ointresserad, löpte alldeles för lite och fick för långa bedömningssvstånd. Vilket gjorde att han bl.a missade ett par tröjdragningar på OK från G/V spelare.  Domaren får tyvärr inte godkänt av mig, mest för sin loja och nonchalanta attityd som jag tycker var direkt beklämmande.

1-1 snöpligt före halvtid.  

I 38 min skapar BoIS ett par farliga lägen på hörna, men JÖ skott på den sista smet precis förbi. BoIS skapade genomgående farligheter på sina hörnor som ställde till besvär för G/V. Med bara några minuter kvar att spela anfaller G/V. BoIS försvaret gör en dålig undanrensning, bollen går ut till en G7V spelare som drar på ett skott saom smiter in vid Daniels högra stolpe, 1-1. Kändes snöpligt och lite onödigt att släppa in kvitteringen, BoIS hade domiunerat 1.a halvlek och borde lett med 3-0, nu fick man istället gå till vila med 1-1-1.

G/V inleder 2.a bäst.  

Det märktes att G/V i paus fått energi av sin sena kvittering och man kom ut och tog tag i matchen på ett annat sätt i 2.a halvlek.BoIS fick ineldningvis inrikta sig på att försvara och skapade inget framåt direkt förrän i 52 min då OK blev frispelad av Isse, men slog bollen i gavelns utsida. I 55 min skapade BoIS ett bra läge på ett inkast, Johan håller undan sin spelare, tar emot inkastet och lyckas få iväg ett skott som målvakten räddar till hörna. Genevad fortsatte ha mest boll, men BoIS försvaret håll undan bra, men så i 60 min slår G/V en boll mellan BoIS backar till en fri G/V spelare i klar offside (satt rakt i linjen), domaren friar och G/V spelaren gör inget misstag, 2-1. 

Böljande spel.

Spelet böljade nu lite fram och tillbnaka med chanser åt båda håll, och i 62 min får BoIS en frispar utanför straffområdet som Isse är nära att trä dit, men får se den toucha ribbans överkant.  I 70 min får Ok bollen av Daniel på ett utkast,, avancerar och hittar Lucas med en fin crossboll som ställer honom fri med målvakten, men denne lyckas rädda. BoIS chansade nu mer framåt, vilket skapde lägen för G/V och i slutet av matchen tvingas Daniel först till två akrobatiska räddningar. Men så på en omställning och kontring i 93 minuten kan G/V fastställa resultatet till 3-1.

Borde varit poäng.

Sett till prestationen i 1.a halvlek och antalet skapade chanser totalt sett i matchen, skulle BoIS haft minst 1 poäng med sig hem. Alla 3 poängen hade inte varit orättvist, men på nytt har man väldigt svårt sätta sina lägen. BoIS spelar och skapar lägen men måste försöka bli ännu bättre inne i boxen på att sätta dem. Jag tycker att spelarna i boxen inte gör jobbet fullt ut. Man måste ta kampen och ha en spelare som ska vara först mot första stolpen och en som jobbar hårt mot långa bollen mot 2.a stolpen. Trycker man ner förvaret så djupt, skapar det läge för andra spelare i 2.a vågen. Skit samma om det är en anfallarer eller försvare som hänger dit den, men det grundläggandet anfallsplelet mot första och andra stolpen måste göras bättre och fullt ut. Nu fuskar man lite för mycket och det blir halvhjärtat och försvarana kan oftast vinna kampen om lägena vid första och andra stolpen.

Tummar upp.

Matchens tummar upp ger jag till Daniel Larsen, tycker han gör en bra försvarsinsats och som sagt börjar ta för sig mer och mer även i uppspelsfasen, har en fin och känslig vänsterfot som han ska använda mer. Olof Karlén gör åter en bra match och var bäste BoISare, skapar lägen hela tiden när han får bollen.

GillaGillaGillaGilla                    Olof Karlén

GillaGillaGilla                          Daniel Larsen

GillaGilla                                Övriga