12. jun, 2015

4-4 MOT ALET I KANSKE ÅRETS MÄRKLIGASTE MATCH SÅ HÄR LÅNGT!

Inför kvällens match var BoIs brandskattat på spelare då 3-4 kilalr var på studentbal, tur att BoIS har en bred trupp och trots detta kunde mönstra en starkt uppställning för att försöka rubba Alet IK. Att matchen skulle få den utveckling och avslut den fick kunde jag efter de första 20 minuterna inte i min vildaste fantasi föreställa mig.

Alet dominans första 20 min.

Under de inledande första 20 minuterna drev Alet upp ett bra bolltempo och var aggressiva i sin press mot BoIS. När BoIs spelarna fick bollen hade de genast en Alet spelare där som stressade och vann tillbaka bollen, BoIS var ibland bara 3.a på bollarna i duellerna och de annars så säkra duellspelarna Abbe och Johan vann inte de hellre sina dueller. Alet lyckades gång på gång slå djupa skärande bollar mellan BoIS YB och IB som BoIs inte hittade något motmedel mot.  Man radade upp farliga hörnor och det var bara en tidsfråga innan bollen skulle sitta i bakom Daniel.  Och mycket välförtjänt tog Alet ledningen med 0-1 i 21 min.

 

1-1 från ingenstans.

Alet fortsatte efter 0-1 trumma på och man satt och väntade på 0-2 och som från ingenstans helt plötsligt stod det 1-1 när Jesper Öhrn blir frispelade i ett snyggt anfall och sätter kvitteringen behärskat vid stolpen. Logiskt, nej inte det minsta och nog såg Alet spelarna lite konfunderade ut i detta läget. BoIs fick lite energi av sitt mål och kunde jämna ut spelet lite grand utan att för den delen skapa några heta chanser och övertag. Men så i 35 min vinner man bollen på mitten, som hamnar hos Isse på kanten och han slår in den till Oscar N som kan sträcka ut och peta in 2-1. Nu blev Alet spelarna än mer fundersamma och när BoIS fick en hörna i 44 min som man i det längsta drog ut på för att gå till vila med en 2-1 ledning. När Jim väl slog in bollen , dyker Jesper Öhrn upp vid bakre stolpen och kan med en klockren pannträff sätta 3-1 precis innan halvtidsvilan. Lite psyskiskt knäckande för Alet spelarna, man hade dominerat totalt spelmässigt men ett nästan 100% effektivt BoIS hade gjort 3 mål på nästan lika många chanser. 

2.a halvlek inleds bra.

I 2.a halvleks första 10 min startade BoIs bättre än i inledningen av 1.a halvlek, man klev upp på Alet spelarna, och gav de inte samma utrymme som i första halvlek. När sedan BoIS efter 10 min i 2.a får en hörna som Erik Linberg slår in på en bredsides volley rakt upp i nättaket, trodde jag faktiskt att detta hämtar inte Alet in. Men Alet fortsatte ligga på och i 59 min fick Daniel göra en dubbelräddning när en Alet spelare kom fri. Sedan hade BoIs ett bra läge när Johan kunde måtta ett inlägg mot Abbe som med en språngnick fick bollen tätt utanför.

BoIS orkade inte stå emot 20 minuter Alet forcering. 

Alet åt sig mer och mer tillbaka i matchen och i takt med att flera BoIS spelare blev trötta tog man över mer och mer. I matchens 67 min fick man en frispark  vid kanten ca 5-10 m från straffområdslinjen. Bollen skruvade snyggt i mål i Daniels bortre gavel och där jag satt tyckte jag inte den såg otagbar ut. Efter matchen förklarade Daniel att han störts av den lågt stående solen från det håll bollen kom ifrån och han hade inte upptäckt bollen förän det var försent. Det märktes på Alet att de fick energi av målet, med drygt 20 min kvar och ett allt tröttare BoIS lag fortsatte man pressa tillbaka BoIS och skapade hela tiden farliga chanser. Man hade i princip haft ett kompakt tryck mot BoIS målet från 65 min och i 72 minuten kom så reduceringen till 4-3 vilket gav ytterligare energi. 

När jag pratade med Erik efter matchen sa han att när man väl hade möjlighet att gå till anfall orkade de inte lyfta laget riktigt och när sedan Alet vände spelet snabbt med djupa bollar bakom BoIS backlinje orkade man inte vända snabbt nog löpa med fullt ut hemåt. Så i matchens 77 min kom så också 4-4 och Alet fortsatte trycka på och gick för en vinst. Nu lyckades BoIs ändå tillslut stå emot och få med sig en poäng då matchen slutade 4-4.

1 poäng nog så viktigt, likaså att man fick göra mål.

Som jag inledde med har jag efetrlyst att BoIs skulel sätta sina chanser och få utdelning. Nu lyckades man vara nästan 100% effektiva men orkade inte stå emot ett för dagen bättre Alet. Vill nog påstå att Alet ikväll visade upp det bästa spel av de motståndare jag sett BoIS möta i året serie. Kvicka i fötterna, ständigt i rörelse och spelbara med ett högt bolltempo gjorde att ett för dagen lite tröttare BoIs inte hängde med. Men man lyckades ta en poäng tack vare en nästan klinisk effektivitet. Ibland är fotbollen lite ologisk, men det är bara att tacka för en poäng för det var viktigt i kvällens match.

Bäst betyg i kvällens BoIs ger jag till Erik och Rasmus i mittförsvaret som verkligen fick strida och värja målet. Eriks kyla att vid sitt mål inte ta i för kung och fosterland utan behärskat sätta den med en lagom hård bredside volley är värt ett extra plus. Daniel räddade också ett par fria lägen som var avgörande för att man kunde ta 1 poäng, samt gott betyg för Jesper Öhrns 2 mål, ett behärskat avslut vid stolpen och en distinkt nick på hörna.

GillaGillaGilla         Erik L, Rasmus L, Jesper Öhrn

GillaGilla               Daniel Evans