Blogginlägg!

24. maj, 2015

Jag får börja med att be om ursäkt för att inget las in på Bloggen under söndagen, men jag hade på nytt tekniska problem med bloggsidan.


Dominerade 1.a halvlek.

BoIs kom stärkta från en 3-1 vinst mot Örnia och var förvarnade om Genevad /Veinges starka formkurva. När jag bänkade mig på Vieinge IP trodde jag att jag skulle få se ett försiktigt BoIS inledningsvis, och ett G/V som skulle ta tag i taktpinnen och sätta prägel på matchen. Det blev precis tvärtom, BoIS inledde bäst, låg rätt i positioner och störde G/V med att ligga tätt och vinna närkamper och andrabollar. När man erövrade bollen satte man gärna upp den på Olof Karlén som hade en frisk lekstuga med sin back på kanten. Kom igenom flera gånger, där enda chansen för G/V spelarna var att ta Olof med ojusta medel. 

I 4.e minuten fick BoIS en frispar på mittplan, Isse menade nog att slå ett inlägg, men det blev ett farligt skott i stolpen, returen försökte "Rasse" trä in först och bollen sen gick till Jesper Öhrn som inte fick skottet på mål.

I 10 min håller JÖ bollen fint på mitten, väntar in OK som löper sig fri på kanten och slår ett hårt inlägg på marken som styrs i mål av en G/V spelare, välförtjänt 1-0 till BoIS.

BoIS fortsatte skapa chanser, det mesta skedde på Karléns kant, i 18 min vinner OK en boll vid mitt linjen, avancerar och spelar Isse i straffområdet som får lite för mycket fot under bollen och den går strax över.

Straff till BoIS?

Genevad började få mer initiativ, och var inte alls ofarliga i sina snabba omställningar. Ibland blev BoIS försvaret lite för mycket bolltittare och  glömde bort G/V som kom löpande bakifrån. Annars tyckte jag BoIS försvaret spelade bra där Daniel Larsson tycker jag gjorde en stabil insats, både i försvaretsplet men även nu vågar ta del i uppspelfasen mer och mer. BoIS fortsatte dock att vara det lag som skapade mest, men hade åter igen svårt att sätta pricken över i . I 29 minuten fick OK på nytt ett läge där han löper igenom, målvakten kommer ut och i kamp med OK får han undan bollen men samtidigt fullföljer han och fäller OK. Från min position tyckerr jag det är en straff till BoIS, målvakten kan inte ipå sin väg att slå undan bollen sparka undan benen på OK, men domaren valde att fria.

Jag måste säga att jag tycker domaren underprestade i denna match, tyckte han sakande pondus, var loj och ointresserad, löpte alldeles för lite och fick för långa bedömningssvstånd. Vilket gjorde att han bl.a missade ett par tröjdragningar på OK från G/V spelare.  Domaren får tyvärr inte godkänt av mig, mest för sin loja och nonchalanta attityd som jag tycker var direkt beklämmande.

1-1 snöpligt före halvtid.  

I 38 min skapar BoIS ett par farliga lägen på hörna, men JÖ skott på den sista smet precis förbi. BoIS skapade genomgående farligheter på sina hörnor som ställde till besvär för G/V. Med bara några minuter kvar att spela anfaller G/V. BoIS försvaret gör en dålig undanrensning, bollen går ut till en G7V spelare som drar på ett skott saom smiter in vid Daniels högra stolpe, 1-1. Kändes snöpligt och lite onödigt att släppa in kvitteringen, BoIS hade domiunerat 1.a halvlek och borde lett med 3-0, nu fick man istället gå till vila med 1-1-1.

G/V inleder 2.a bäst.  

Det märktes att G/V i paus fått energi av sin sena kvittering och man kom ut och tog tag i matchen på ett annat sätt i 2.a halvlek.BoIS fick ineldningvis inrikta sig på att försvara och skapade inget framåt direkt förrän i 52 min då OK blev frispelad av Isse, men slog bollen i gavelns utsida. I 55 min skapade BoIS ett bra läge på ett inkast, Johan håller undan sin spelare, tar emot inkastet och lyckas få iväg ett skott som målvakten räddar till hörna. Genevad fortsatte ha mest boll, men BoIS försvaret håll undan bra, men så i 60 min slår G/V en boll mellan BoIS backar till en fri G/V spelare i klar offside (satt rakt i linjen), domaren friar och G/V spelaren gör inget misstag, 2-1. 

Böljande spel.

Spelet böljade nu lite fram och tillbnaka med chanser åt båda håll, och i 62 min får BoIS en frispar utanför straffområdet som Isse är nära att trä dit, men får se den toucha ribbans överkant.  I 70 min får Ok bollen av Daniel på ett utkast,, avancerar och hittar Lucas med en fin crossboll som ställer honom fri med målvakten, men denne lyckas rädda. BoIS chansade nu mer framåt, vilket skapde lägen för G/V och i slutet av matchen tvingas Daniel först till två akrobatiska räddningar. Men så på en omställning och kontring i 93 minuten kan G/V fastställa resultatet till 3-1.

Borde varit poäng.

Sett till prestationen i 1.a halvlek och antalet skapade chanser totalt sett i matchen, skulle BoIS haft minst 1 poäng med sig hem. Alla 3 poängen hade inte varit orättvist, men på nytt har man väldigt svårt sätta sina lägen. BoIS spelar och skapar lägen men måste försöka bli ännu bättre inne i boxen på att sätta dem. Jag tycker att spelarna i boxen inte gör jobbet fullt ut. Man måste ta kampen och ha en spelare som ska vara först mot första stolpen och en som jobbar hårt mot långa bollen mot 2.a stolpen. Trycker man ner förvaret så djupt, skapar det läge för andra spelare i 2.a vågen. Skit samma om det är en anfallarer eller försvare som hänger dit den, men det grundläggandet anfallsplelet mot första och andra stolpen måste göras bättre och fullt ut. Nu fuskar man lite för mycket och det blir halvhjärtat och försvarana kan oftast vinna kampen om lägena vid första och andra stolpen.

Tummar upp.

Matchens tummar upp ger jag till Daniel Larsen, tycker han gör en bra försvarsinsats och som sagt börjar ta för sig mer och mer även i uppspelsfasen, har en fin och känslig vänsterfot som han ska använda mer. Olof Karlén gör åter en bra match och var bäste BoISare, skapar lägen hela tiden när han får bollen.

GillaGillaGillaGilla                    Olof Karlén

GillaGillaGilla                          Daniel Larsen

GillaGilla                                Övriga

 

 

22. maj, 2015

Kände "Pålle på pulsen inför kommun derbyt på lördag. 

SKÖN SEGER SENAST MOT ÖRNIA, SUMMERA DINA INTRYCK FRÅN DEN MATCHEN?

"- Framför allt va det en väldigt viktig seger. I denna jämna serie tror jag det blir avgörande att inte få för långa dippar. Därför va det skönt att snabbt få en vinst igen efter Hasslövs matchen. Tycker vi fick glädjande besked från flera av våra offensiva spelare. Jesper Örhn fick måla dubbelt vilket var viktigt. Lucas oroade framåt mer än tidigare tycker jag och gjorde en mycket stark insats med ett hårt arbete och mycket löpningar. Oscar Nilsson fick visserligen bara 20 min men det var hans bästa för i år så det va kul att se. Annars tycker jag att det var en helgjuten arbetsinsats av alla 16 som deltog. Vår unga backlinje förtjänar också lite extra beröm tycker jag."

GENEVAD/VEINGE BÖRJADE TREVANDE VERKAR NU HA KOMMIT IGÅNG, SLOG ALET BL.A, VAD BLIR NYCKLARNA TILL POÄNG I DENNA MATCHEN?

"-Ja Genevad/Veinge är ett bra fotbollslag som är duktiga i sitt passningsspel. Det kombinerat med deras löpvilja gör att dem blir en mycket svår motståndare. Tror nyckeln ligger i vårt egna spel. Vi måste försöka få ett bollinnehav som inte vi ger bort för snabbt. Får vi egna oss åt för mycket spel utan boll så kommer g/v vara riktigt jobbiga att möta. Nyckeln ligger också i att vi är kompakta och tajta när vi får försvara oss."

LÄGET I TRUPPEN INFÖR LÖRDAGENS MATCH?

-"Eric,Jesper M och Kalle är fortfarande skadade. Abbe är tillbaka i träning men får börja att testa i b laget. Jim har förhinder och är borta imorgon."

18. maj, 2015

Hade tyvärr lite tekniska problem ladda upp denna videon direkt efter matchen i fredags men nu är den på plats. Johan Bengtsson blev utsedd till matchens lirare mot Örnia, se Johan ta emot utmärkelsen och hans "tacktal" efter mottagandet.

16. maj, 2015

"Pålle" tyckte att inställningen blåste bort i vinden i 2:a halvlek mot Hasslöv och hoppades att spelarna skulle hitta den igen i tid till matchen mot Örnia. Och inställningen var det inget fel på i fredagskvällens match mot Örnia. BoIS gjorde en stabil insats i en match som präglades av hård kamp från båda lagen, men där BoIS kunde dra det längsta strået till slut och låta alla 3 poängen stanna i Våxtorp. Det var 3 viktiga poäng, och precis som "Pålle" sa i min utfregnig inför matchen så håller serien på att sätta sig nu och med vinsten tog BoIS ett fastare grepp om att hänga på i toppen. 

 Bättre initiativ i försvaret.

Jag efterlyste i matchen mot Hasslöv fler initiativ från försvaret att sätta igång spelet nerifrån istället för att på insparkar bara sparka de rakt upp i banan. Ikväll fick vi se både Oscar C och Nicko ta del i spelet på ett helt annat sätt. De var aktiva och spelbara för Daniel att enkelt sätta igång spelet och BoIS kunde på så sätt spela sig till lägen. BoIS hade mest bollinnehav i 1:a halvlek och kunde genom att spela och hålla i bollen invänta rätt läge att spela upp på sina forwards, där Lucas med sina djupledslöpningar pressade ner Örnias försvar och resten av laget kunde flytta upp. Man skapade på så sätt längre anfall och kunde bita sig kvar på Örnias planhalva bättre än främst 1:a halvlek mot Hasslöv. Oscar C och Nicko vågade också på ett bra sätt följa med upp i anfallen, Nicko ska bara lära sig att skrika/kalla på sina medspelare när han kommer. Syftet med det är dels att göra sina medspelare medvetna, men lika mycket att det är stressande för motståndarna. Jag tyckte försvaret som helhet gjorde en bra match idag med Rasmus i spetsen. Man hade också bra uppbackning av både Isse och Johan på mitten, där Johan ikväll nästan inte förlorade en duell. Inledde i början lite trevande med att slå bort lite enkla bollar, kan ibland hålla i bollen längre, men växte sen alltefter matchen led  

Läckert mål av Jesper Ö, gav 1-0 ledning i halvtid.

Det var BoIS som förde matchen i 1: halvlek, men Örnia var inte alls ofarliga när man kom till lägen. Jag noterade  redan i första minuten ett bra läge för Jim, kanske höll han bollen lite länge och skulle ha avslutat själv tidigare. Och som sagt Örnia var inte ofarliga, i 5 min fick de chans på en farlig omställning efter BoIS haft en hörna. Tyckte BoIS på sina egna hörnor fyllde på med alla i straffområdet och missade ha kvar någon utanför som kan samla upp 2: boll, nu höll det på att straffa sig. I 8 min höll det på att bli mål på ett motlägg mellan Jim och en Örniaspelare, bollen flög i en båge över målvakten och kunde sånär gått i mål. Så i 35 minuten slås bollen in i straffområdet, Jesper Ö tar ner bollen snyggt och kan göra sin spelare och placera bollen utom räckhåll för målvakten. 1-0, var rättvist då BoIS haft det mesta av spelet och lite vassare chanserna. Men bara ett par minuter efter kunde det blivit 1-1, Örnia kommer igenom på ena kanten, och spelar in bollen i straffområdet där BoIS försvaret var bortspelat och när det bara är till att slå in bollen krockar 2 Örniaspelare och kan inte bestämma sig för vem som skulle skjuta. Där hade BoIS tur, kunde blivit 1-1 där.

 Örnia startar 2:a bäst, kvitterar på straff.

 Örnia inledde  första 10 minuterna i 2:a halvlek bäst och skapade sig ett övertag. I 58 minuten blev det en situation utanför BoIS straffområde där både Jim och Nicko hade läge att slå undan bollen, men en Örnia spelare kunde vinna bollen och på väg mot mål fälldes han och domaren tvekade inte utan pekade på punkten Örnia gjorde inget misstag, 1-1 var ett faktum. Örnia fortsatte ta över och i 67 min hade de ett farligt skott i ribban, där BoIS missade i markering efter ett inkast. Och direkt efter fick Jesper Ö bollen och drev mot mål, fick till ett bra avslut, där bollen gick till hörna. Jim slog en mycket bra hörna, hård och flack boll som Johan mötte perfekt och kunde sätta panna på, 2-1, i ett läge där Örnia var på väg ta över matchen  Örnia fortsatte nu ösa på, och skapade farliga lägen, främst på sina hörnor och frisparkar då man flyttade fram mycket folk  BoIS kunde med både tur och skicklighet frejda målet

 Jesper Ö gjorde sitt 2:a för kvällen och avgjorde matchen. 

BoIS gjorde ett par byten och fick in friska ben, Oscar N kom in och gjorde att bra inhopp, höll i bollen väl och hittade sina medspelare med bra pass. Det var Oscar som låg bakom 3-1 målet, löper sig fri i djupet, håller i bollen och väntar in Jesper som han hittar med en fin pass och Jesper kan vicka förbi sin spelare och behärskat slå bollen i mål till 3-1. Där kändes det som matchen avgjordes. BoIS skapade ytterligare några lägen, när Anton i 84 min kommer igenom och för till ett skott där returen går till Jesper Öhrn utan resultat. I 90 min spelar Oscar N en fin boll till Oscar C som löpt sig fri på kanten OC hittar Micke snett inåt bak, men Micke lyckas inte hålla ner bollen utan den går över.

Rättvis seger

Tycker BoiS vann rättvist, sett över hela matchen, man gjorde 2-1 i ett viktigt skede i matchen där Örnia var på väg att ta över och med 3-1 målet orkade Örnia inte komma tillbaka Örnia var dock inte ofarliga och skapade flera lägen mot BoIS målet. Johan Bengtsson gjorde en helgjuten insats, förlorade inte många dueller och förbättrade sitt passningspel längs matchen. Det var många idag som gjorde en bra match, Rasmus höll ihop försvaret bra, Nicko och Oscar C visade upp ett härligt offensivt backspel, Isse också bra på mitten, och Jesper som vanligt duktig att hålla i bollen och skapa lägen, fick det att lossna med målskyttet också  Tycker också Oscar N gjorde att bra inhopp där han höll i bollen bra och hittade sina medspelare och satte dem i bra lägen  

Mina tummar upp:

👍👍👍👍👍           Johan Bengtsson

👍👍👍👍                Jesper Öhrn, Rasmus Larsson, Oscar C 

👍👍👍                     Övriga i BoIS